ALKOTÓKNAK & VÁLLAKOZÓKNAK

KREATÍV WEBOLDAL KREATÍV EMBEREKNEK

Induló vállalkozás, webshop vagy blog? Tudom, hogy egyelőre minden új, és kissé el vagy veszve a teendők rengetegében, én is pontosan így kezdtem. Ha a weboldalad elkészítésének súlyát nem szeretnéd tovább cipelni, akkor állok rendelkezésedre. Vágjunk bele!

weboldal készítés rád szabva

Wordpress sablon konfigurálás, telepítés

Ha kinéztél már egy dizájnos sablont, vagy a gyorsabb elkészülés érdekében szeretnéd, ha segítenék a választásban, és inkább már egy alapjaiban kész formát szabatnál magadra.

Wordpress weboldal készítés

Abban az esetben. ha szeretnéd, hogy az oldalad 100%-ig a te igényeidhez igazodva készüljön. Legyen az oldalad korlátok nélküli, kezdjük nulláról!

Weboldal szövegezés

Nem vagy jó a frappáns és figyelemfelhívó szövegezésben, amely ráadásul még keresőoptimalizált is? Bátran fordulj hozzám a weboldalad szövegezésének igényével is. 

Webshop készítés

Végre nagyobb teret és több esélyt adva termékednek vagy szolgáltatásodnak, kilépnél az online térbe? Keress bátran, ha harmonikus, letisztult és vásárlókat generáló webshop a cél.

ÜTŐS PÁROS:

KÜLCSÍN & BELBECS

Nem állunk meg a csinos kinézetnél. Olyan weboldalt készítek számodra, amely jól működik, mobiloptimalizált és keresőbarát. A végeredmény – egyszerre szép, harmonikus és funkiconálitásaiban hibátlan weblap.

Így dolgozom:

Az alábbi pontokban összefoglaltam nagyjából egy weboldal elkészítésének folyamatát.

Weboldalad elkészülési ideje rengeteg tényezőtől függ és, ahogy láthatod temérdek lépésből áll. Sokan kínálják pár napos határidővel honlapok összerakását, de valójában egy nulláról induló weboldal több hét munkája általában. Írj rám bátran, mert bármilyen kérdésedre szívesen válaszolok!

1. Ajánlatkérés

Első lépésként vedd fel velem a kapcsolatot, és fogalmazd meg, hogy miben tudok a segítségedre lenni. Ezután egy-két kör egyeztetés után, pár napon belül elküldöm számodra az ajánlatom, melynek elfogadása esetén díjbekérőt és szerződés tervezetet állítok ki neked. A weboldal tervezésének kezdete előtt a teljes ár 50%-át számlázom ki, hiszen az oldaladon hetekig fog folyni a munka.

2. Célok és stratégia átbeszélése, kialakítása

Fontos, hogy tudjuk, pontosan mi a weboldalad célja. Emellet ismerned kell a célközönséged és a nekik szánt üzeneted.

3. Weboldal felépítése, drótváz

A weboldal felépítése a szöveges, képi és grafikai anyagok strukturálása, tehát rendszerezése. Átbeszéljük, hogy milyen elemeket szeretnél feltétlenül az oldaladra, kialakítjuk a menürendszert, megtervezzük az aloldalakat és az alá-, fölérendeltségi viszonyt.

4. Szöveges és képes anyagok összegyűjtése

A weboldal tényleges felépítése előtt a rendelkezésünkre kell álljon nagyjából minden szöveges és képi anyag. Szuper, ha ezek már megvannak, de ha nem, akkor is szívesen segítek benne. Tájékozódj a copywriter aloldalon, és kérj személyreszabott ajánlatot! Képes tartalmak tekintetében kérheted fotós segítségét, vagy használhatunk stock fotókat is.

5. Tárhely és domain kiválasztása

Ha még nincs domain neved és tárhelyszolgáltatód, akkor azt érdemes az elején lefoglalni. Ezeknek általában éves díja van. Domain nevek pár száz forinttól, akár tízezrekig, megbízható tárhely pedig 10-20 ezer Ft között mozog éves szinten. 

6. Grafikai tervezés

Ha már kialakult az arculatod, van logód, tudod a márkád színeit, betűtípusát, vizuális megjelenésed, akkor ezeket felhasználom a weboldalad készítése során. Ha nincs, akkor ezek egy részében én is tudok neked segíteni, kivéve a logót. Ahhoz ajánlok egy jó grafikust, akivel ezt is átbeszélheted.

7. Weboldal funkcióinak kialakítása

Itt rajzolódik ki a weboldalad megjelenése. Ahogyan már említettem WordPress-ben dolgozom, amely egy nyílt forráskodó CMS rendszer. Ha sablont választottunk, akkor sokkal egyszerűbb és gyorsabb a munka, ám ha személyreszabott felépítést találtunk ki, akkor hosszabb ideig tarthat a folyamat. 

8. Szöveges és képes tartalmak feltöltése

Ha készen van a weboldal felépítése, akkor jöhet az előkészített szöveges és képes anyagok feltöltése. Ugyanekkor elvégzem a keresőoptimalizálást is.

9. Pluginek telepítése, biztonsági lépések, mérőkódozás

Ebben a fázisban plusz funkciókat adok hozzá a weboldaladhoz. Ilyen lehet például  Facebook chatbox, közösségi médiás összekötés, Google Analytics mérőeszköz, Google Search Console vagy más statiszikákat figyelő rendszer telepítése. Emellett különböző védelmi funkciókkal látom el a weboldalad, hogy minél nagyobb biztonságban legyen az online térben.

10. Weboldal tesztelése A-tól Z-ig

Tesztelem az oldalad különböző eszközökről és böngészőkből.

11. Átadás

A tesztelésen átesett és elkészült weboldalad felett átadom a gyeplőt. Ha a későbbiekben szeretnél például blogposztokat írni, vagy jártas lenni a WordPress kezelőfelületén, akkor bátran fordulhatsz hozzám, szívesen segítek.

12. Támogatás

A weboldaladra az idő múlásával ráfér majd a karbantartás, hiszen sok esetben frissítésre szorulnak majd egyes funkciók, pluginek vagy maga a CMS rendszer. Az is nagyon fontos, hogy bizonyos időközönként készüljön egy backup (azaz mentés) az oldaladról, így ha bármilyen galiba lenne, akkor könnyedén visszaállíthatjuk. 

Árazás

A weboldalad ára nagyon sok tényezőtől függ. Kérdéses, hogy hány aloldalra, landingre lesz szükséged, sablont szeretnél konfiguráltatni, vagy a nulláról kell felépíteni az oldalad, hogy van-e szöveged a weboldalhoz, vagy azt is rám bíznád.

A lentebb említett árak teljes mértékben csak irányadók, hogy lásd nagyjából milyen áron dolgozom.

Sablon telepítése és alap konfigurálás

80000 Ft-tól

* Az ár nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő szövegírás, sablon, tárhely és domain árát.

Weboldal készítése a nulláról

200000 Ft-tól

4-5 menüpontos, letisztul és harmonikus, alapfunkciókkal ellátott weboldal.

* Az ár nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő szövegírás, tárhely és domain árát.

Referencia

01

www.newbudabeauty.hu

Kétnyelvű, összetett weboldal egy színvonalas kozmetikai szalonnak. Kriszta, a megrendelőm szerette volna, ha weboldla vissza tudja adni azt a profizmust, ahoygan ő dolgozik. Mivel Buda szívében dolgozik, és sok külföldi vendéggel is bővelkedik, így fontos voilt számára, hogy a mondandóját angolul is átadhassa, ezért lett végül kétnyelvű, letisztult és jól átlátható weboldala. 

New Buda Beauty - Bolla Kriszta

02

artgarden.hu

Ez a webshop magamnak készült, de azt gondolom referenciának is szuper, hogyha Te is online bolton töröd a fejed. Saját kezűleg készített dekor és használati tárgyaimnak szerettem volna egy személyiségemet tükröző, kicsit bohém, de mégis letisztult oldalt, amelynek egyszerű és nagyszerű a használata.

Artgraden - the designlab

03

Pink Peony Art Studio

Dóri vállalkozása közel áll hozzám, hiszen csodálatos akvarell képeket fest. Valami, amit az ember szívből készít, saját keze munkája által – az ilyen hazai vállalkozások a kedvenceim, így örömmel álltam neki weboldala megálmodásának. Jelenleg pedig Dóri saját webshopján dolgozunk, amely hamarosan szintén itt fog díszelegni.

04

Sinspiration blog

A legelső weblap készítős projektem volt ez, méghozzá önmagamnak. Itt szerettem bele a weboldal készítés alapjaiba, igaz “csak” egy sablont kellett magamra szabnom és konfigurálnom, de mégis eközben ki kellett találnom az arculatom, meg kellett álmodnom a logóm és a színeim. A blogom pedig máig egy nagyon izgalmas projekt számomra.

Írj nekem!

kontakt

Inspirálódj! 🙂

ELÉRHETŐSÉGEK

hello@thedesignlab.hu

Gyakran ismételt kérdések

Helyileg hol dolgozol?

Alapvetően Budapesten van a telephelyem, itt élek és dolgozom. Ez viszont ne tántorítson el, ha esetleg nem fővárosiként szeretnél megbízni valamilyen izgalmas feladattal. Mai online világunkban bármi megoldható, akár személyes találkozás nélkül is. Mondd el, hogy milyen kreatív projektben tudok segíteni neked, kérj ajánlatot és beszéljünk át minden fontos részletet.

Milyen fizetési feltételekkel dolgozol?

Weboldal készítés esetén a megbeszélt ár 50%-át szükséges minden esetben előre fizetned. Az összeget azután kell utalnod, miután kiállítottam a számlát. Az 50%-os előleg nemcsak biztosítás mindkettőnk számára, emellett a munkadíjam egy része, hanem fedezi a felmerülő költségeket is, mint esetlegesen tárhely, domain, sablon, egyéb egyéni kérések díja.

Más jellegű munka esetén a fizetés határideje egyeztetés kérdése.

Ha a célközönségem anyanyelve nem magyar, akkor is kereshetlek?

Weboldalak, rövidebb szövegek esetében angolul is szívesen leszek a segítségedre, ám az anyanyelvem magyar. Hosszabb vagy szakmai szövegek tekintetében már nem tudom garantálni azt a minőséget, amit szeretek kiadni a kezeim közül, így ezzel inkább máshoz érdemes fordulnod.

Milyen rendszerben, azaz milyen CMS-ben készül majd a weboldalam?

A weboldalad WordPress alapú lesz, melynek okáról és előnyeiről hosszabban olvashatsz a szolgáltatások/webdesign aloldalamon. Gyorsan összefoglalva pedig ezért: A WordPress az egyik leghíresebb és legmegbízhatóbb CMS rendszer a világon, amely nyílt forráskódú, és viszonylag könnyen kezelhető. Ezáltal egy olyan weboldalt kapsz, amelyet a későbbiekben akár te is könnyedén szerkeszthetsz.

A későbbiekben tudom majd bővíteni, szerkeszteni a weboldalam.

Igen, mivel WordPress-ben dolgozom, így teljes mértékben szerkeszthető az oldalad a későbbiekben is. Könnyedén írhatsz blogposztokat, vagy webshop esetében adhatsz hozzá újabb termékeket. Hogyha kezdő WordPresses vagy, akkor örömmel segítek eligazodni az oldalad kezelésében.

Az elkészült weboldalam mobilon és asztali gépen is jól fog mutatni és működni?

Igen, a weboldalad mobiloptimalizáltan készül, hogy minden platformhoz tudjon igazodni. Manapság a vásárlók és olvasók nagy része leginkább mobilon keresgél és tájékozódik, így ez egy nagyon fontos szempont bárkit is bízol meg a weboldalad megálmodásával.